NIEUWS

Vintage Tegels help me kiezen; ik zoek een groene tegel (deel3)!

Help me kiezen!
Vintage Tegels help me kiezen; ik zoek een groene tegel (deel3)!

Tegeltje tegeltje op de vloer of op de wand, wat is de mooiste tegel in het land? In deze nieuwe serie helpen we je om een keuze te maken uit ons aanbod van ouderwetse-, vintage- en/of retrotegels. Er wordt even geen onderscheid gemaakt tussen vloer- of wandtegels maar we hebben voor het gemak vier mooie tegels uitgezocht en deze zetten we in de spotlight. Wat is nu de mooiste? Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten maar desalniettemin denk we dat het geen kwaad kan om vier verschillende kleurnuances in één blikveld te zien.

Waarom is groen een populaire kleur?

Groen wordt geassocieerd met leven en de natuur en is daarnaast een rustige kleur. Donkergroen staat bijvoorbeeld mooi met een zwarte voeg of zwart sanitair waar een lichtere, groene tegel mooi staat met een witte voeg. Groen is een heel erg ruim begrip en er zijn ontelbare tinten groen. Sommige van deze tinten zul je terugvinden in de benaming van onze keramische wandtegels. Wat te denken van limegroen, olijfgroen, flessengroen (ook wel Bangladeshgroen genoemd), appeltjesgroen, mosgroen, legergroen, limoengroen, avocadogroen, muntgroen, dennengroen, Brunswickgroen, smaragdgroen, jade, sagegreen, neongroen tot Kermit de Kikkergroen. Welke tinten groen herken jij in bovenstaande foto?

Van links naar rechts met de klok mee herken je de volgende tegels:

Vloertegel Blume Sage 45x45cm (klik hier om hem te bestellen)

Wandtegel Coastline Vert 13,2x13,2cm (klik hier om hem te bestellen)

Vloertegel Ivy Sage 45x45 cm  (klik hier om hem te bestellen)

Metrotegel Uni Oudgroen 10x20cm (klik hier om hem te bestellen)

Tot slot willen we je eigenlijk ook nog even wijzen op een andere kwaliteitstegel; namelijk de Victorian Green 7,5x30cm. Deze tegel heeft een handvorm uitstraling en is verkrijgbaar in de afmeting 7,5x30. Hij wordt speciaal geïmporteerd vanuit Spanje en zou in visgraatmotief geplaatst kunnen worden!