NIEUWS

Verschil tussen een visgraatvloer en Hongaarse puntvloer

Goed om te weten!
Verschil tussen een visgraatvloer en Hongaarse puntvloer

De visgraatvloer en de Hongaarse puntvloer zijn helemaal tijdloos en trendy! Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een keramische visgraat- of Hongaarse puntvloer, maar ze lijken zo op elkaar. Wist je dat…het verschil tussen deze twee vloeren zit in de belijning en de groeven. Het verschil is niet heel groot, maar wel goed zichtbaar. De Hongaarse punt is net als de visgraatvloer een patroonvloer. Het verschil is dat bij een visgraatvloer de groeven stapsgewijs zijn en bij een Hongaarse puntvloer liggen de bovenste punten van de vloer tegel elkaar aan. Het grootste verschil is het legmotief.

Wat is een Hongaarse puntvloer?

Bij een Hongaarse puntvloer worden de planken in een hoek van 45 tot 60 graden geplaatst. Met de Hongaarse puntvloer geeft een stijlvolle, moderne en strakke uitstraling. Deze vloer past in elk interieur, klassiek of eigentijds. Je kan er alle kanten mee op! De Hongaarse puntvloer is over het algemeen wat rustiger dan een visgraatvloer.

Wat is een visgraatvloer?

Bij de visgraatvloer doet patroon denken aan de graat van een vis en deze worden geplaatst in een hoek van 90 graden. Bij een visgraatvloer is het uiteinde recht en dit maakt het een stoere vloer. Met een visgraatvloer geef je een robuuste en tijdloze look aan de ruimte. Een visgraatvloer was vroeger veel te zien in herenhuizen en is straalt daardoor luxe uit.

Extra aandachtpunten

Bij het leggen van een visgraat of Hongaarse puntvloer is het belangrijk dat je gedetailleerd kijkt naar de groeven en de belijning. Sta daarom ook even stil bij ‘wie’ deze vloer gaat leggen. Ben je zelf een klusser? Neem hiervoor ruimschoots de tijd. Het is namelijk een precisiewerkje. Kies je toch voor een specialist? Stem dan even af met deze persoon of hij of zij ervaring heeft in het leggen van visgraat of Hongaarse puntvloeren.

Een ander aandachtspunt is de nuance. Deze nuance, door sommigen ook wel eens tonaliteit genoemd, geeft het kleurblad van een productie tegels aan. Dit wil zeggen dat er licht en donkere tegels van dezelfde serie in één doos zitten. Het gevolg is dat je een speelse look aan je vloer of wand geeft en niet steeds dezelfde tegel ziet terugkomen. De sfeerfoto’s die zichtbaar zijn bij de tegels geven een goede impressie hiervan.